Artesans de l’oli d’arbequina des de 1921

Més de 90 anys conreant el mateix fruit, l’arbequina, i extraient-ne el mateix producte, el seu suc, avalen el saber fer d’Olis Bellaguarda i la qualitat del seu oli monovarietal, molt apreciat per la seva gran intensitat aromàtica.

Originàriament nascuda com Camp de Bellaguarda, Olis Bellaguarda és una societat de 60 productors hereva de la tradició olivera de tres generacions de pagesos profundament arrelats a la terra, que han sabut treure el millor profit de la seva oliva, conreada en un emplaçament privilegiat. Efectivament, la situació geogràfica del municipi de Bellaguarda, amb les seves terres àrides característiques de certa latitud, brinda les condicions ideals per al cultiu de l’arbequina, atorgant a l’oli una personalitat pròpia i una intensa aroma fruitada.

La petita producció de la societat, 250.000 kg d’oli a l’any, facilita la implantació d’una cura meticulosa en tot el procés i permet posar el focus en la qualitat. Aquesta queda avalada pel remarcable nombre de premis obtinguts des que, a partir de 2004, Olis Bellaguarda va decidir confirmar la qualitat dels seus productes en concursos nacionals i internacionals.

Des dels seus inicis, Olis Bellaguarda practica un sistema de cultiu respectuós amb la salut humana i amb el medi ambient, que des de 2001 és certificat amb el segell de Producció Integrada.